Mitä Reiki on?

Reiki on energiahoitomenetelmä, joka ei ole sidoksissa uskontoihin tai dogmeihin, eikä se ole riippuvainen mistään järjestelmästä tai maailmankatsomuksesta. Kukaan ei omista Reikiä. Reikille on ominaista suvaitsevuus ja vapaus. On olemassa erilaisia Reiki-suuntauksia, joissa kaikissa on pääajatus sama, vaikka yksityiskohdista voikin olla erilaisia näkemyksiä.

Sana Reiki on japanin kieltä, ja se muodostuu kahdesta osasta, Rei ja ki. Yleisen käännöksen mukaan Rei tarkoittaa universaalia elämänenergiaa, joka on läsnä kaikkialla ja jolla on oma älykkyytensä. Ki puolestaan tarkoittaa yksilössä virtaavaa elämänvoimaa.

Länsimainen ihmiskäsitys on usein varsin mekaaninen: ihmisruumis nähdään koneena, joka on pelkkää kiinteää ainetta. Itämainen ihmiskäsitys ottaa huomioon myös elämänvoiman, jota kutsutaan esimerkiksi nimillä ki, chi tai prana. Tämä elämänvoima pitää meidät elossa, ja sen esteetön virtaus kehon chakroissa (energiakeskuksissa) ja meridiaaneissa (energiakanavissa) pitää meidät terveinä.

Energiajärjestelmässämme on kuitenkin usein tukoksia. Näitä häiriöitä syntyy muun muassa kielteisistä ajattelumalleista, negatiivisista tunteista, kiireestä ja stressistä.

Reiki on keino yhdistää universaali elämänenergia (Rei) omaan persoonalliseen elämänvoimaamme (ki).  Reikin avulla voimme paremmin hyödyntää meissä virtaavan elämänenergian, poistaa tukoksia energiakanavista ja avata toimivan yhteyden universaaliin energian lähteeseen. Reiki uudistaa energiavarastomme.

Kyky olla yhteydessä universaaliin energian lähteeseen aktivoidaan Reiki-kurssilla tehtävän virityksen avulla (käytetään myös termejä aktivointi, harmonisointi, vihkimys ja voimaannuttaminen). Energia on virityksen jälkeen käytössäsi loppuelämäsi ajan. Viritys vahvistaa yhteyttäsi korkeampaan minääsi / Itseesi. Opit paremmin kuuntelemaan sisäistä ääntäsi (intuitiota) ja luottamaan sen viisauteen ja ohjaukseen.

Reiki ei ole pelkkää energiaparannusta, kykyä välittää itselle ja muille parantavaa energiaa käsiensä kautta, vaan se on ennen kaikkea henkistä kasvua tukeva elämäntapa, tie kohti valaistumista.

Reiki kohottaa värähtelytasoamme, ja värähtelytasomme puolestaan määrää, mitä kutsumme (tietoisesti tai alitajuisesti) luoksemme. Me emme ole olosuhteiden uhreja, vaan me itse luomme elämämme. Reikin avulla opit entistä tietoisemmin luomaan omaan elämääsi rauhaa, tasapainoa, iloa, terveyttä, rakkautta – todellista elämän runsautta.

Reikillä voidaan hoitaa kaikkea elävää: ihmisiä, eläimiä, kasveja. Reikin voi jokainen oppia; mitään etukäteistietoja ei tarvita. Reikin avulla vahvistat omaa voimaasi ja otat hyvinvointisi omiin käsiisi – kirjaimellisesti!

Hyvä tietää: En suosittele Reiki-kurssia henkilölle, jolla on voimakas päihderiippuvuus tai psykoosilääkitys. Kurssille osallistumista kannattaa harkita tarkkaan myös, jos käyttää mitä tahansa psyykenlääkettä.

© Kaikki oikeudet pidätetään.